The story

Oog voor de Toekomst was: een collectieve toekomstverkenning van de Rabobank, een strategietraject om na te denken over de toekomst van de bank, de houdbaarheid van het cooperatieve organisatiemodel en de wensen van klanten. Geïnitieerd in 2001 door Philip Idenburg in zijn rol als strateeg voor de toenmalige Raad van Bestuur.

‘Oog voor de Toekomst’ is: uitgegroeid tot meer dan een toekomstverkenning voor de Rabobank alleen. Deze site laat zien hoe het begon en waar we nu staan. Intussen is het plaatje van het oog dat we gebruiken op vele plaatsten terug te vinden en zijn ‘onze’ mensen verspreid over het bedrijfsleven en de wereld. Om waardevolle kennis en netwerken te behouden voor iedereen die nadenkt over de lange termijn stellen we onze kennis via deze website beschikbaar.

In 2007 startte Philip innovatiebureau BeBright, intussen bekend van collectieve toekomstverkenningen in meerdere sectoren, waaronder het succesvolle Diagnose 2025,  Sociaal Wonen 2030 en Diagnose ZorgInnovatie. De Rabobank loopt in Nederland voorop op het gebied van scenariodenken en verkent nog steeds de toekomst in samenwerking met BeBright.BeBright’s kennis over consumentengedrag en marketing bestaat uit up to date trendonderzoek, diverse verfilmde scenario’s en eigen marketingmodellen.

Oog voor de Toekomst is in beweging …

Be Bright: Oog voor de Toekomst?!

Een toekomst is er, maar is het een goede? Is uw organisatie voorbereid, of straks verrast of verpletterd door er wat er gaat gebeuren?

Trendspotters en toekomstverkenners zijn in veel gevallen sneller en beter in het reageren op ontwikkelingen. Met BeBright, Accelerating Innovation helpt Philip Idenburg, in samenwerking met nieuwe toekomstverkenners en met oude bekenden uit zijn Oog voor de Toekomst tijd, organisaties voor te bereiden op de toekomst.

BeBright werkt met consumenten, designers, retailers, ontwikkelaars, investeerders en beheerders aan een betere beleving van kopen en verkopen in Nederland: Accelerating Innovation. Please join!

Philip Idenburg     Sanny Zuiderveld      Maartje Baede      Ellis Boerkamp